Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru centre comunitare în două comune din Olt și Gorj

Marți, 8 noiembrie 2022, au fost semnate de către domnul Alexandru Stănescu, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, împreună cu domnul Alexandru Damian, primarul comunei Stoenești, și domnul Ion Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia două contracte pentru centre comunitare destinate comunităților vulnerabile.

Banii necesari pentru realizarea proiectelor au fost atrași de autoritățile locale din cele două comune prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, din dorința de a veni în sprijinul celor care au cea mai mare nevoie de ajutor cu soluții concrete, care vizează îmbunătățirea accesibilității și calității serviciilor medicale, furnizate integrat cu cele educaționale și de asistență socială.

  • Centrul comunitar din Stoenești - Olt

Întrucât în comuna olteană Stoenești nu există o clădire în care să poată funcționa centrul comunitar, autoritățile locale au decis ca acesta să fie amenajat într-un ansamblu format din opt containere dotate cu sistem de încălzire și instalații sanitare, amplasate pe o platformă. Containerele vor fi amenajate și dotate corespunzător, cu mobilier, echipamente și aparatură medical, astfel încât activitatea să se poată desfășura în cele mai bune condiții.

Proiectul implementat de Primăria comunei Stoenești are o valoare totală de aproximativ 507 mii de lei și o finanțare nerambursabilă de 485 de mii de lei.

  • Centrul comunitar din Roșia de Amaradia - Gorj

Centrul va avea cabinete pentru consiliere medicală, asistență socială, consiliere/mediere școlară, medicină de familie, educație sanitară și birou pentru personal. Spațiile vor fi, de asemenea, dotate cu mobilier, echipamente și aparatură medicală.

Peste 2.900 de persoane vor beneficia de noile investiții care au termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

Investiția derulată de Primăria comunei Roșia de Amaradia se ridică la 477 de mii de lei, din care 460 de mii de lei este finanțarea nerambursabilă.

Ambele proiecte sunt implementate în cadrul Axei prioritare 8, Obiectivul specific 8.1 - Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate, Operațiunea B - Centre comunitare integrate.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 169