Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inițiativa Urbană Europeană, un nou instrument dedicat dimensiunii urbane a politicii de coeziune în perioada 2021-2027

Inițiativa Urbană Europeană este un instrument nou, dedicat dimensiunii urbane a politicii de coeziune în perioada de programare 2021-2027. Aceasta își propune să: promoveze soluții inovatoare care sa abordeze provocările cu care se confruntă orașele și să ajute orașele să facă față acestor provocări prin construirea capacității administrative și creșterea schimbului de experiență între orașe.

Beneficiarii inițiativei sunt autoritățile urbane de peste 50 000 de locuitori sau un grup de autorități urbane cu o populație totală de cel puțin 50 000 de locuitori, situată într-unul dintre statele membre UE.

În acest sens, IUE susține autoritățile, cu până la 80% cofinanțare directă și până la 5 milioane EUR FEDR pentru a putea implementa proiectul inovator; oferă sprijin orașelor în conceperea strategiilor, politicilor și practicilor de dezvoltare urbană durabilă într-un mod integrat și participativ; asigură un mediu potrivit orașelor pentru a împărtăși know-how-ul privind dezvoltarea urbană durabilă.

Bugetul total al Inițiativei Urbane Europene este de 450 de milioane EUR și este alocat pentru perioada 2021-2027.

Totodată, Inițiativa Urbană Europeană finanțează proiecte care sunt:

  • Inovatoare;
  • Participative;
  • De bună calitate;
  • Măsurabile;
  • Transferabile.

Mai multe detalii sunt disponibile aici. 

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: ADR SE

Vizualizări: 143