Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Două noi proiecte de reabilitare în Timișoara, prin POR

Au fost semnate două noi contracte de finanțare ce vor contribui la condiții mult mai bune de studiu pentru generația de mâine din orașul de pe Bega, conform unui comunicat oficial al Agenției de Dezvoltare Regională Vest. 

Primul proiect presupune reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.15, de pe strada Chișodei. Astfel, se va reabilita termic corpul C – clădirea principală a școlii, în regim P+1, iar pe acoperișul său vor fi montate panouri solare; iar anexa, respectiv corpul B, va fi reabilitată, etajată și extinsă. De asemenea, se va schimba și funcțiunea acestuia, de la atelier și magazii pe un singur nivel, la o clădire P+1E cu funcțiunea de învățământ.

Până la finalul anului viitor, cei 311 elevi ai școlii (dintre care 120 sunt cazuri sociale, iar 65 de sunt de etnie romă) vor beneficia de un spațiu de învățământ de înaltă calitate.

Peste 2,7 milioane de lei vor fi investiți în proiect. Dintre aceștia, mai bine de 2,6 milioane sunt fonduri nerambursabile.

Cel de-al doilea proiect se desfășoară la Grădinița PP nr. 6, de pe strada Țepes Vodă (Ismail). Aceasta va fi reabilitată termic, vor fi refăcute trotuarele și aleea de acces, iar în curte va fi amenajat un loc de joacă de peste 400 metri pătrați.

Bugetul proiectului este de 3,2 milioane de lei, dintre care peste 2 milioane sunt fonduri europene.

Ambele proiecte sunt implementate prin Axa prioritară 9 –  Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban  și urmează să fie gata până la finalul anului viitor.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 133