Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dotări la Spitalul Orășenesc din Rovinari, cu bani europeni

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat realizarea investiției pentru modernizarea infrastructurii spitalului și dotarea cu echipamente performante, care să răspundă nevoilor pacienților, dar și să contribuie la reducerea consumului de energie. Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 9,4 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 9,2 milioane de lei, prin POR.

Investițiile au fost implementate în cadrul Axei Prioritare 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi socialePrioritatea de investiții 8.1Obiectivul specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate”, Operațiunea A – Ambulatorii.

În total, au fost achiziționate 32 de echipamente medicale moderne, pentru echiparea secțiilor de Oftalmologie și Medicină Internă, precum și a Laboratorului de Radiologie și Imagistică. Printre dotările de care beneficiază instituția sanitară, se numără un computer tomograf, un RMN, o combină oftalmologică, un ecograf ocular, un tomograf în coerență optică, un ecograf portabil cu trei sonde, un aparat de radiologie mobil, un ventilator de transport, un electrocardiograf și un defibrilator.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 180