Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou apel finanțat prin PNRR a fost lansat! Peste 450 milioane de euro pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar)

UPDATE: Ministerul Energiei a transmis faptul că aplicațiile pentru apelul de proiecte se depun pe platforma PNRR.

Ministerul Energiei a anunțat ieri, 30 martie 2022, lansarea apelului de proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar), cu un buget de 457.700.000 euro, cu finanțare din PNRR

Valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum:

Energie eoliană

  • 1.300.000 Euro/MW- pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 650.000 Euro/MW- pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Energie solară

  • 750.000 Euro/MW – pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 425.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.

Ghidul Specific are ca obiect sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrate, cu termen de finalizare a proiectelor, respectiv conectare la rețea – luna iunie 2024.

Schema de ajutor de stat bazată pe procedură de ofertare concurențială se adresează microîntreprinderilor, întrepriderilor mici și mijlocii, cât și întreprinderilor mari, inclusiv întreprinderi nou înființate, care au ca activitate înscrisă în statutul societăţii, principală sau între altele, activitatea privind producerea de energie electrică (în scopul comercializării și/sau consumului propriu în cadrul societății sau grupului de societăți), corespunzătoare diviziunii 35: “Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat”, clasa CAEN 3511 – Producția de energie electrică și care au depus la Ministerul Energiei oferta în cadrul procedurii de ofertare concurențială pentru acordarea ajutorului de stat, înaintea demarării lucrărilor.

Descarcă ghidul

Se pot depune aplicații în perioada 31 martie – 31 mai 2022, pe o platformă informatică al cărei link urmează să fie anunțat de Ministerul Energiei.

Dat fiind faptul că astăzi este prima zi de depunere a propunerilor de proiecte, fonduri-structurale.ro a solicitat Ministerului Energiei transmiterea link-ului către platforma de încărcare a proiectelor. Vom reveni cu noi informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Mai multe informații despre apel sunt disponibile în fișa de proiect, disponibilă aici

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

 Sursa: Ministerul Energiei

Vizualizări: 8684