Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: 1,3 milioane de lei pentru transformarea unui teren abandonat într-un spațiu multifuncțional de recreere și sport în Drobeta-Turnu Severin

În municipiul Drobeta-Turnu Severin conducerea Primăriei s-a angajat să le ofere cetățenilor un mediu sănătos și curat și depune eforturi pentru a îmbunătăți calitatea aerului și pentru a îndeplini obiectivele Uniunii Europene privind emisiile scăzute de dioxid de carbon. Astfel, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 1,3 milioane de lei, din care 1,2 milioane de lei finanțare nerambursabilă, un teren abandonat a fost transformat într-un spațiu multifuncțional de recreere și sport.

Investițiile au fost derulate în cadrul Axei prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabilePrioritatea de investiții 4.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

În total, peste 2.500 de metri pătrați de spațiu verde au fost amenajați cu gazon, arbori, arbuști decorativi și sistem de irigație. Spațiul a fost împrejmuit, au fost amenajate alei, un foișor și locuri de joacă, au fost montate bănci, mese de șah și o stație de închiriere a bicicletelor, suprafața parcului construit fiind de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

Terenul este situat în cartierul Crihala Nord, în apropierea bulevardului Mihai Viteazu, arteră importantă care traversează orașul de la est la vest. Spațiul amenajat este mărginit la vest, est și sud de Aleea Danubius, iar la nord, de Biserica Sfântul Ilie Tesviteanul.

Proiectele implementate de autoritățile publice locale din Drobeta-Turnu Severin prin POR 2014-2020 vor duce la revitalizarea municipiului, la reducerea poluării și la crearea mai multor spații verzi, de recreere și agrement, de care se vor bucura atât locuitorii, cât și turiștii care ajung în frumosul oraș de la malul Dunării.  

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 119