Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Locuri disponibile la cursul de antreprenoriat din 14-23 martie 2022 în cadrul „StartUPT”!

StartUPT este un accelerator de afaceri dedicat studenților, masteranzilor și doctoranzilor din Regiune Vest a României, care au o idee de business și vor să înființeze un start-up în domenii precum IT, industrii creative, turism, sănătate sau energie.

Primul pas în programul de accelerare presupune participarea în mod gratuit la un curs de competențe antreprenoriale certificat ANC, care va avea loc online în perioada 14-23 martie 2022.

Nu rata șansa și înscrie-te aici

Cursul este gândit să asigure familiarizarea tinerilor cu mediul antreprenorial și să îi sprijine atât cu noțiuni teoretice, cât și cu aplicații practice sub îndrumarea formatorilor pentru a înțelege principalele concepte legate de pornirea și derularea unei afaceri, dar și să își așeze ideile într-un plan de afaceri.

Participanții vor avea șansa să lucreze într-un mediu interactiv și să fie îndrumați de traineri cu o vastă experiență atât în zona antreprenoriatului, cât și în formare și mentorat:

  • Claudia Cordea este doctor în management și antreprenoriat, formator și cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timișoara. A fost președintele național Junior Chamber International și a manageriat peste 10 proiecte cu finanțare nerambursabilă din programe precum POCU, InterREG, POSDRU și CNFIS-FDI. Despre Claudia, care învață studenții despre surse de finanțare și priorități orizontale, studenții de până acum spun că încurajările, răbdarea și multitudinea de exemple concrete i-au ajutat foarte mult pe parcursul modulelor.
  • Giana Bălan este consultant și trainer, cu o experiență de 14 ani în coordonarea de proiecte de dezvoltare și inovare. A condus sesiuni de instruire pe teme precum: antreprenoriat, management de proiect, accesare fonduri europene, analiză economico-financiară și analiză cost-beneficiu. Giana livrează modulul de Management financiar. „Este foarte dinamică, mi-a plăcut că ne-a explicat foarte fain multe chestii pe care nu le știam despre partea economică a unui business. Mi-a plăcut că ne-a dat sfaturi, a fost apropiată de studenți”, a menționat unul dintre studenți.
  • Dafina Cîmpean este director de marketing cu peste 13 ani de experiență în domeniu, fiind nominalizată la secțiunea „Directorul de Marketing al Anului 2018” în cadrul Romanian Top Hotel Awards. Este autoarea a 3 volume cu statut științific, profesional și cultural, și a fost mentor la EduHack 2021. Studenții de până acum au apreciat empatia, pozitivismul, explicațiile clare și discursul profesional ale Dafinei, care acoperă în cadrul cursului modulul de Marketing și Resurse Umane.
  • Lavinia Iancu este specialistă în relații publice, doctorandă în management și cadru didactic asociat în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Este fondator & CEO în cadrul SUSTENOBIL PR/ODUCTION și CEO în cadrul ReFEEL Solutions. Lavinia doar ce s-a alăturat echipei StartUPT și lucrează de zor cu studenții seriei 2 la modulul de Pitching și Management de produs.

Pentru înscrieri și mai multe detalii despre program, puteți accesa pagina proiectului: www.fonduri-structurale.ro/startupt

Care va fi următorul pas în călătoria ta de antreprenor?

După participarea la cursul de Competențe antreprenoriale, toți absolvenții se pot înscrie la competiția de planuri de afaceri. În urma concursului, 26 de antreprenori cu cele mai bune propuneri vor fi selectați pentru a primi o finanțare între 40.000 și 60.000 de euro pentru a-și înființa propriul start-up. Pe lângă suportul financiar, câștigătorii vor beneficia și de mentorat, consiliere și suport pe tot parcursul perioadei de implementare a planului.

Dacă ai întrebări scrie-ne la antreprenoriat@fonduri-structurale.ro

***

„StartUPT” (POCU/829/6/13/140550) este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „Innotech Student”.

Proiectul este implementat de Universitatea Politehnica Timișoara în calitate de Beneficiar împreună cu fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) în calitate de partener.

StartUPT are o durată de 24 de luni, implementându-se în perioada decembrie 2021 –  decembrie 2023.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 9.280.400,14 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 9.190.844,13 lei. Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului și partenerului este de 89.556,01 lei.      

Vizualizări: 1064