Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se operaționalizează măsurile pentru siguranța seismică la nivelul MDLPA. Se are în vedere crearea unui program multianual, cu finanțare nerambursabilă

Ministerul Dezvoltării a alocat, din Planul Național de Redresare și Reziliență, 217 milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor și a clădirilor publice, a demarat reforma reglementărilor în vigoare, a elaborat Strategia națională de reducere a riscului seismic și operaționalizează capacitatea statului pentru proiectare, licitație și execuție a lucrărilor de reabilitare seismică, se arată într-un comunicat al ministerului publicat astăzi, 4 martie 2022.

Reabilitarea clădirilor se va face integrat. „Lucrările de intervenție asupra clădirilor vor include eficientizarea energetică, reducerea riscului seismic și asigurarea siguranței la incendiu.”, a declarat Cseke Attila.

De asemenea, în circuitul de avizare interministerial se află și reforma legislativă în domeniu, prin care se creează un program multianual, cu finanțare nerambursabilă și integrală de la stat, prin care se vor reabilita nu doar blocuri de locuințe, ci și clădirile publice și private, inclusiv cele clasificate în riscul seismic II.

Context

Lucrările vor fi finanțate de Ministerul Dezvoltării, cu fonduri alocate prin PNRR, în valoare totală de 217 milioane de euro, conform Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic, din care vor fi reabilitate cca. 100 blocuri și 250 clădiri publice.

Pentru mai multe informații privind Componenta 5 – Valul renovării puteți consulta fișele de proiect care detaliază condițiile de acordare a finanțărilor, disponibile aici

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 259