Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

16 autobuze electrice și stații de încărcare în Craiova, prin POR

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat ieri, 21 februarie 2022, proiectul „Proiect Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Autobuzul în Municipiul Craiova - MOTRIC - A”, care are ca obiectiv general creșterea atractivității și eficienței sistemului de transport public local din capitala Olteniei, prin implementarea unor măsuri integrate ce vizează îmbunătățirea transportului public de călători cu autobuzul şi descurajarea utilizării transportului privat.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 76 de milioane de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile este de 64,5 milioane de lei.

Investiția vizează achiziția a 16 autobuze electrice noi, a 16 stații de încărcare lentă și 4 de încărcare rapidă, precum și semaforizarea și includerea în sistemul actual de management al traficului a 5 intersecții.

Mijloacele de transport achiziționate prin proiect vor fi folosite pe următoarele trasee: traseul 1: Gară - Olteț - Spitalul Nr. 1 - Peco Romanești și retur; traseul3b: stația 15 (plecare) - Amaradia - Olteț - Caracal - Bănie și retur; traseul 9: Craiovești - Calea Severinului - Calea București - Hanul Doctorului - Metro și retur.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 173