Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: 95 contracte de finanțare în valoare de 530 milioane lei au fost semnate în decursul lunii ianuarie 2022

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare din cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat, în luna ianuarie 2022, 95 contracte de finanțare în valoare de 530 milioane lei, se arată într-un comunicat oficial al instituției.

Lista proiectelor este disponibilă aici.

Cele mai multe contracte semnate vor asigura sprijin financiar pentru limitarea răspândirii pandemiei COVID-19 în școli și spitale. Alte proiecte vor contribui la îmbunătățirea eficienței energetice sau dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare.

Dintre acestea, o finanțare importantă o reprezintă cea acordată UAT Municipiul Constanța, cu o valoare totală de 231.541.176 lei. Va fi finanțată reabilitarea a 34,3 km rețea termică și va contribui la îmbunătățirea parametrilor sistemului centralizat de transport a energiei termice. În urma implementării, vor fi reduse pierderile de agent termic, dar și emisiile de gaze cu efect de seră.

Potrivit secretarului de stat Cristian Roman „MIPE dorește să atragă în acest an, prin POIM, 1,8 miliarde euro, acesta fiind principalul nostru obiectiv.”

Sursa: MIPE

Vizualizări: 123