Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Granturi de 200.000 de euro pentru școli gimnaziale în cadrul Programului Național pentru reducerea abandonului școlar

Ministerul Educației a lansat vineri, 7 ianuarie 2022, invitația de participare la schema de granturi din Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Programul face parte din cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare PNRR, în valoare de 543 milioane euro - componenta PNRR nerambursabilă.

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar.

Pentru participarea la program, toate unitățile de învățământ vor completa o declarația de intenție, care va fi ulterior înscrisă aici. Declarațiile vor fi evaluate, urmând ca unitățile de învățământ preselectate să fie invitate să depună o propunere de proiect care va include, în mod obligatoriu, și o analiză de nevoi.

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

Termenul de transmitere a intenției de participare este 17 ianuarie 2022.

UPDATE: descarcă lista școlilor aici. Conform Ministerului Educației „Toate unitările de învățământ vor completa Declarația de intenție (atât cele din lista publicată, cât și cele care nu se află pe listă, dar fac dovada îndeplinirii criteriilor de vulnerabilitate”. 

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Educației

Vizualizări: 4777