Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități la Timișoara, prin POR

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat ieri, 27 decembrie 2021, semnarea unui contract de finanțare alături de Primăria Timișoara pentru construirea unui centru de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități, în zona Freidorf.

Proiectul, în valoare de 3,5 milioane lei (3,4 milioane – fonduri nerambursabile) prevede demolarea unui corp de clădire existent, aflat în stare avansată de degradare și construirea unui corp de clădire ce va funcționa ca centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități.

Proiectul își propune să combată marginalizarea socială a persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și care se confruntă cu dizabilități și/sau boli cronice. Peste 40 de persoane aflate în această situație vor beneficia de investiție. Noul centru va asigura servicii medicale primare, educație, recreere – socializare, abilitare – reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru persoane cu dizabilități cronice.

Investiția ar trebui să fie realizată în maximum 22 de luni, conform comunicatului.

Proiectul este implementat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 185