Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
ADR SV Oltenia a publicat buletinul regional lunar

ADR SV Oltenia a publicat buletinul regional lunar

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a publicat buletinul regional al lunii septembrie, în care cititorii pot afla detalii despre contractele de finanțare semnate de către universitățile din Craiova în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Astfel, Universitatea din Craiova are în implementare 5 contracte, cu o finanțare nerambursabilă totală de aproximativ 27,5 milioane de euro. De asemenea, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova are un proiect finalizat, cu o finanțare nerambursabilă de aproximativ 2,3 milioane de euro.

De asemenea, buletinul regional oferă amănunte despre participarea directorului general al ADR SV Oltenia, doamna Marilena Bogheanu, la conferința internațională „Valorile europene în regiunile din România“, organizată de către Asociația ROREG, în data de 28 septembrie. Conferința a reunit experți internaționali ai Comisiei Europene și Băncii Mondiale, precum și experți naționali din partea Agențiilor pentru Dezvoltare Regională, Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Publicația prezintă bilanțul și stadiul implementării POR 2014-2020 la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia. Totodată, ADR SV Oltenia anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de program și finalizării Raportului de Mediu pentru POR SV Oltenia 2021-2027, precum și în ceea ce privește organizarea dezbaterii publice care va avea loc în data de 9 noiembrie, la sediul ADR SV Oltenia din Craiova, Calea Severinului, nr. 27 - Clădirea Novobuilding, începând cu ora 11:00.

În paginile publicației, cititorii pot afla și detalii despre două proiecte de succes implementate în regiune prin POR 2014-2020: proiectul pentru restaurarea Mănăstirii Brâncoveni din județul Olt, precum și proiectul pentru modernizarea grădiniței din satul Dobrun, comuna Dobrun, județul Olt.

Pentru cei interesați să obțină finanțări nerambursabile, buletinul regional oferă informații privind cataloagele editate lunar de către ADR Sud-Vest Oltenia, care prezintă programele active finanțate de Uniunea Europeană și Guvernul României. În newsletter sunt incluse și amănunte despre oportunitățile de internaționalizare și dezvoltare a IMM-urilor, oportunități existente în cadrul Rețelei Enterprise Europe Network (EEN). 

Ultimele pagini ale buletinului aduc în atenție istoria, tradițiile, poveștile, oamenii și locurile mai mult sau mai puțin cunoscute ale regiunii. În această ediție, cititorii pot descoperi Culele de la Măldărești, fortărețele de pe meleagurile vâlcene.

Pentru a vizualiza buletinul regional publicat de ADR SV Oltenia, puteți accesa următorul link: https://www.adroltenia.ro/wp-content/uploads/2014/03/Buletin-regional-ADR-SV-Oltenia-septembrie-2021.pdf

Vizualizări: 220