Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Prefinanțare în valoare de 201 milioane de euro pentru Danemarca

Comisia Europeană a plătit joi, 2 septembrie 2021, prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență, prima prefinanțare în procent de 13%, respectiv 201 milioane de euro, din totalul alocat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al Danemarcei .

Comisia va autoriza alte plăți pe baza implementării investițiilor și reformelor prezentate în planul de recuperare și reziliență al Danemarcei. Țara urmează să primească 1,5 miliarde euro în total, constând integral din granturi, pe toată durata planului său.

PNRR-ul Danemarcei va finanța investiții și reforme precum:

  • Asigurarea tranziției verzi: creșterea eficienței energetice a clădirilor, acordarea de prime pentru casarea mașinilor diesel vechi, construirea de noi piste pentru biciclete, infrastructură pentru biciclete electrice și sprijin pentru achiziționarea feriboturilor verzi.
  • Sprijinirea tranziției digitale: lansarea accesului la internet de mare viteză în zonele rurale rămase neacoperite ale Danemarcei, sprijinirea investițiilor digitale ale IMM-urilor și digitalizarea în continuare a administrației publice.
  • Consolidarea rezilienței economice și sociale: inițiative legate de încurajarea investițiilor digitale și C&D atât în ​​sectoarele privat, cât și în cel public, extinderea disponibilității telemedicinei și stimularea locurilor de muncă locale prin sprijinirea producției agricole durabile locale.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 93