Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mai puțin de o lună la dispoziție pentru depunerea propunerilor de proiecte pe 3 apeluri Active Citizens Fund!

Ca urmare a prelungirii termenului de depunere, ONG-urile pot depune până la 9 septembrie 2021 propunerile de proiecte prin care solicită granturi mici cu valori cuprinse între 5.000 și 50.000 Euro pe 3 apeluri Active Citizens Fund, respectiv apelurile #1, #4 și #6.

Apelul #1 - Participare civică în zone insuficient deservite

Obiectivul acestui apel este de a stimula implicarea civică în zone și pentru grupuri țintă insuficient deservite.

Exemple de activități eligibile:

  1. Îmbunătăţirea educației civice și a drepturilor omului în zone insuficient deservite, inclusiv prin dezvoltarea de parteneriate între ONG-uri mari/cu experiență și ONG-uri mai mici/cu mai puţină experienţă;
  2. Susţinerea participării active a cetățenilor în activități civice;
  3. Litigii/cazuri întreprinse în justiţie privind susţinerea participării cetăţenilor (consiliere, asistență juridică etc;
  4. Organizarea de activități educaționale (în afara sistemului formal) privind protecția mediului/ schimbărilor climatice prin metode experiențiale, inovatoare și creative. Acestea ar putea viza cetățenii, profesorii, elevii/studenţii etc;
  5. Inițiative de advocacy şi de monitorizare a politicilor prin abordări participative privind problemelegate de protecția mediului/ schimbărilorclimatice.Litigii/cazuri întreprinse în justiție în legătură cu protecția mediului/ schimbărilorclimatice (consiliere, asistență juridică etc.).

Pentru mai multe informații puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Apelul #4 - Conştientizare privind drepturile omului şi tratament egal

Obiectivul acestui apel este creșterea gradului de conștientizare a drepturilor omului/tratament egal, la nivel local, în zonele insuficient deservite sau pentru grupurile țintă insuficient deservite.

Exemple de activități eligibile:

  • Campanii pentru creșterea nivelului de conștientizare, abordarea stereotipurilor și susținerea/consolidarea/extinderea schimbărilor pozitive în atitudini și practici legate de:
    • drepturile omului,
    • egalitate de gen și violență bazată pe gen (VGB)
  • Promovarea și crearea de spații sigure și motivaționale pentru cetățeni, pentru a identifica și raporta situații de încălcare a drepturilor omului, a se implica activ în apărarea drepturilor omului și promovarea tratamentului egal. Aceasta include dezvoltarea și utilizarea de instrumente, platforme, pagini web accesibile, mecanisme etc.
  • Dezvoltarea de parteneriate cu entități publice sau private (mass media, dar nu exclusiv) în vederea promovării și apărării drepturilor omului.

Pentru mai multe informații puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Apelul #6 - Mobilizarea grupurilor vulnerabile din zone insuficient deservite

Obiectivul acestui apel este de a creşte capacitatea grupurilor vulnerabile din zonele insuficient deservite, inclusiv comunitățile interetnice și să contribuie la incluziunea lor socială. 

Exemple de activități eligibile:

  • Sprijin pentru grupurile vulnerabile pentru a accesa informațiile cu privire la drepturile lor și alte aspecte relevante (servicii disponibile, ocupare și oportunități de finanțare), care ar trebui să contribuie la îmbunătățirea stării lor de bine
  • Creşterea capacităţii femeilor dezavantajate pentru a-și exprima drepturile, implicarea femeilor rome și ne-rome dezavantajate în găsirea unor soluții la problemele cu care se confruntă (drepturi reproductive, combaterea violenței domestice, trafic de fiinţe umane, discriminare de gen, asigurarea accesului la servicii publice etc.).
  • Sprijin pentru grupurile vulnerabile pentru a fi proactive și a accesa serviciile disponibile, pentru a participa la viața comunității și la procesele de luare a deciziilor. Aceasta poate include:
    • Promovarea și implementarea strategiilor/inițiativelor de auto-ajutorare pentru combaterea excluziunii sociale
    • Creșterea participării economice a grupurilor vulnerabile
  • Sprijin pentru grupurile vulnerabile pentru a învăța tehnici de advocacy
  • Creșterea angajabilității grupurilor vulnerabile sau a oportunităților mijloacelor de trai

Pentru mai multe informații puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

De reținut este faptul că în cadrul tuturor celor trei apeluri de proiecte, parteneriatul nu este obligatoriu, dar este încurajat, în special cu Parteneri din Statele Donatoare.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 476