Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: Peste 23 de milioane de lei pentru achiziționarea a 9 troleibuze în Târgu Jiu

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat ieri, 22 iulie 2021, semnarea unui contract de finanțare pentru transportul public din Târgu Jiu, prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1 „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Proiectul prevede:

  • atingerea obiectivelor de mediu prin achiziționarea troleibuzelor moderne,
  • facilitarea mobilității pentru locuitorii din Târgu Jiu, care vor beneficia de un traseu extins al transportului public de călători.

Bugetul proiectului are o valoare totală de 23.715.000,00 de lei fără TVA, cu ajutorul căruia vor fi achiziționate 9 troleibuze cu autonomie.

Achiziția presupune, conform declarației date de minister, punerea în circulație a unor troleibuze care vor puteat funcționa fie folosind rețeaua catenară, fie vor circula autonom, pe bateria proprie. Astfel, Târgu Jiu va beneficia de un traseu de circulație cu troleibuzul și în zonele unde nu este prevăzută rețeaua electrică, prin faptul că o porțiune din traseul de transport public va putea fi utilizată chiar dacă nu există, în zonă, un sistem de suspendare a liniilor de tracțiune specifică acestui tip de transport public.

În urma finalizării fără contestații a procesului atribuirii achiziției publice, a fost declarat ca ofertant câștigător compania SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o din Polonia, care va furniza, în termen de 15 luni de la momentul semnării contractului dintre beneficiar și operatorul economic, 9 troleibuze cu autonomie, de lungime de cca. 12 metri, tipul vehiculului fiind Solaris Trollino 12.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 80