Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inaugurarea unei creșe și grădinițe din parcul industrial Oradea realizată prin fonduri Regio

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a anunțat miercuri, 30 Iunie, inaugurarea creșei și grădiniței din parcul industrial Oradea I, realizată prin proiectul „Construirea Creșei și Grădiniței din Parcul Industrial I, cu echiparea infrastructurii educaționale pentru educația timpurie antepreșcolară și preșcolara în Municipiul Oradea”, finanțat prin POR 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4 – Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.

Unitatea de învățământ dispune de o capacitate de 120 de locuri din care 40 pentru copiii de creşă şi 80 pentru cei de grădiniță și răspunde nevoii angajaților din parcul industrial cărora le va fi mai ușor să-şi aducă copiii la creşă sau grădiniță în apropierea locului de muncă.

Valoarea totală a proiectului este de 6.804.035 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 3.564.073 lei.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:

  • Construirea unui imobil nou având destinația de creșă (2 clase) și grădiniță (4 clase), cu o suprafață utilă totală de 1881,18 mp, precum și dotarea corespunzătoare a acestuia.
  • Creșterea capacității infrastructurii de educație care beneficiază de sprijin (educație antepreșcolară și preșcolară) cu un număr de 120 de locuri nou create care vor fi ocupate în termen de 3 ani de la finalizarea investiției.
  • Construirea unei săli multifuncționale integrată în clădirea nou edificată, necesară desfășurării activităților specifice pentru viitorii participanți la procesul educațional, care va putea fi folosită prin intermediul unei săli de grupă organizată în mod special în acest sens.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest

Vizualizări: 154