Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Aproximativ 5 milioane de euro pentru modernizarea urbană în Abrud

Agenția de dezvoltare Centru a anunțat luni, 14 iunie, semnarea contractului intitulat „Dezvoltarea integrată a orașului Abrud, prin realizarea unui centru recreativ în clădirea fostei Biserici Unitariene și reabilitarea infrastructurii urbane aferente din Piața Eroilor, Piața Cuza Vodă și str. Ion Buteanu”, în valoare totală de aproape 5 milioane euro, proiect finanțat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 13, Prioritatea de investiții 13.1, dedicată sprijinirii regenerării orașelor mici și mijlocii, pentru îmbunătățirea calității vieții populației.

Obiectivul este structurat pe doua componente:

  • prima se concentrează pe îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale, culturale și recreative, destinate locuitorilor orașului Abrud, dar și turiștilor.
  • cea de-a doua se referă la îmbunătățirea spațiilor publice urbane.

Prin proiect se urmărește reabilitarea clădirii fostei Biserici Unitariene și transformarea acesteia într-un centru recreativ. Vor fi desfășurate următoarele activități:

  • lucrări de consolidare, conservare, restaurare, sistematizări verticale,
  • dotarea și valorificarea ansamblului fostei biserici, în special în zona navei și la turnul estic.

Complementar, proiectul propune componenta de reabilitarea infrastructurii urbane aferente din Piața Eroilor, Piața Cuza Vodă și strada Ion Buteanu. Se vor realiza lucrări și amenajări specifice care vor reîntregi imaginea centrului istoric, conservând patrimoniul local.

Cererea de finanțare care include transformarea unei foste Biserici în centru cultural-recreativ și modernizarea spațiului urban din Abrud are o

Valoare totală a cererii de finanțare este de 22.892.522,17 lei, respectiv mai mult de 4,9 milioane euro, din care fondurile nerambursabile sunt în valoare de peste 4,73 milioane euro.

Conform estimărilor autorităților din Abrud, vor beneficia de pe urma implementării proiectului mai mult de 20.000 persoane.

Lucrările pentru proiect se vor încheia în decembrie 2023.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 104