Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

OUG de mutare a banilor de la granturile de investiții la granturile de capital de lucru a fost publicată în Monitorul Oficial!

În cursul zilei de ieri, 15 iunie 2021, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Ordonanța de Urgență pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014—2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum și alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Ordonanța de Urgență permite mutarea banilor de pe Măsura 3 – granturi pentru investiții spre Măsura 2 – granturi pentru capital de lucru, în contextul în care, din cele 16.823 cereri admise pe măsura 2, din disponibilitățile existente, au fost făcute plăți până la numărul RUE 9.633. Prin Ordonanța de Urgență, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului estimează că va ajunge cu plățile la RUE 17.000, iar pentru restul proiectelor admise ar urma să se asigure finanțarea din React-EU.

Măsura 3 ar urma să fie relansată cu sume provenite în totalitate din React–EU. Măsura 3, în varianta actuală, va fi anulată din cauza suspiciunilor de fraudare, confirmate de DNA prin începerea unei urmăriri penale in rem, se arată în comunicatul oficial publicat în cursul săptămânii trecute de MEAT. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Ordonanța de Urgență poate fi consultată aici (Monitorul Oficial Partea I/597/pag 12-13).

Proiectul de OUG a fost lansat în consultare publică la data de 19 mai pentru o perioadă de 10 zile, fiind apoi adoptat de către Executiv în ședința de guvern din 9 iunie 2021.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 660