Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primele planuri naționale de redresare ar urma să fie aprobate de CE săptămâna viitoare

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat marți, 8 iunie 2021, că CE va începe să aprobe săptămâna viitoare primele planuri naționale de redresare depuse de guvernele statelor membre, transmite publicația euobserver.

Președinta Von der Leyen nu a dezvăluit ce țări sunt primele în linie să obțină finanțare, însă a anunțat că „o parte din prefinanțare ar putea fi plătită în această vară”, după aprobarea Consiliului și după semnarea acordului de finanțare cu guvernele UE. Primele țări pot primi prefinanțare din fondul de recuperare de până la 13% din fondurile alocate.

Conform euobserver, până în prezent, 23 de țări din 27 și-au prezentat planurile naționale la Comisie, respectiv: Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Grecia, Irlanda, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda și Suedia.

Reamintim că România a depus Planul Național de Redresare și Reziliență în valoare totală de 29,2 miliarde de euro la 31 mai 2021. Pentru mai multe informații privind PNRR, click aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 283