Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru piste de biciclete, spații pietonale și piațete în orașul Ștei, Bihor

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a anunțat marți, 25 mai 2021, semnarea contractului pentru proiectul cu titlul „REALIZAREA DE PISTE PENTRU BICICLETE, SPAȚII PIETONALE ȘI PIAȚETE ÎN ORASUL ȘTEI”, implementat prin POR 2014-2020, Axa prioritară, Prioritatea de investiții 4E.

Obiectivul programului a fost realizat în concordanță cu Strategia Națională de Sănătate 2014-2020, Planul de Dezvoltare Regională Nord-Vest și Strategia Națională de Dezvoltare Durabilă. Prin implementarea acestuia, în primul an după finalizarea proiectului, se preconizează:

  • scădere a emisiilor de CO2 cu 10,53% ,
  • posibilitatea deplasării zonei pietonale cu bicicleta,
  • plantarea a peste 100 de arbori în zona centrală,
  • scăderea traficului auto cu 20%.

La finalizarea investiției, traseele pietonale și pentru biciclete vor fi prevăzute și cu elemente de siguranță, stâlpi și rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Beneficiari ai acestui proiect vor fi locuitorii orașului Ștei, care în urma unui sondaj realizat și-au exprimat dorința unei infrastructuri potrivite deplasării cu bicicleta interurban.

Valoarea totală a proiectului este de 11.804.170 lei, iar valoarea nerambursabilă acoperită din FEDR este de 9.957.221 lei.

Finalizarea proiectului a fost prevăzută pentru 31 August 2021, până la acest moment au fost aproape finalizate zona pietonală și piațetele adiacente acesteia.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 70