Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POAT 2014-2020: 23 de documentații de finanțare depuse în regiunea Nord-Est pe apelul pentru pregătirea proiectelor în domeniul specializării inteligente

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a comunicat vineri, 21 mai 2021, finalizarea procesului de verificare a conformității administrative și eligibilității (CAE) pentru documentațiile de finanțare depuse în cadrul apelului finanțat prin POAT 2014 – 2020, proiect: „Sprijin la nivelul regiunii Nord-Est pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniul specializare inteligentă”.

În cadrul apelului au fost depuse 23 de documentații de finanțare, cu o valoare totală de 28 milioane de lei, din care 14,5 milioane de lei sunt valoarea nerambursabilă, reprezentând 238% din alocarea regională de peste 6 milioane de lei.

Dintre acestea, 13 documentații au fost declarate admise după verificarea CAE. Valoarea nerambursabilă solicitată pentru finanțarea documentațiilor aprobate este de 8,1 milioane de lei și reprezintă 134% din alocarea regională.

Documentațiile de finanțare declarate admise în urma procesului de evaluare CAE au vizat următoarele domenii de specializare inteligentă:

În ceea ce privește locul de implementare a proiectelor de investiție pentru cele 13 documentații de finanțare declarate admise, 8 sunt localizate în județul Iași, 3 în județul Neamț, 1 în  județul Suceava , 1 în  județul Bacău.

ADR Nord-Est a demarat etapa de contractare pentru un număr total de 9 proiecte, în ordinea depunerii lor. Valoarea nerambursabilă solicitată a acestora este de 5.911.362,43 lei.

Agenția a anunțat că are în vedere inițierea demersurilor necesare suplimentării alocării financiare regionale pentru a include în procesul de contractare toate cele 13 proiecte declarate admise.

Situația privind proiectele de infrastructură în domeniul specializării inteligente pentru Regiunea Nord-Est la data de 21 mai 2021 este disponibilă aici.

Mai multe informații despre proiectul de sprijin, sunt disponibile la următorul link.        

Sursa: ADR Nord-Est

Vizualizări: 145