Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost publicată cea de-a doua versiune a POR Sud-Vest 2021-2027

Joi, 29 aprilie 2021, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a publicat cea de-a doua versiune a Programului Operațional Regional Sud-Vest 2021-2027.

Conform comunicatului oficial, noua versiune a documentului a fost elaborată ținând seama de recomandările primite din partea Comisiei Europene, de modificarile Regulamentelor Europene, precum și de rezultatele procesului de consultare derulat la nivel regional.

Descarcă noua versiune

POR Sud-Vest 2021-2027 este un document strategic de programare și principalul instrument de finanțare pentru proiectele de dezvoltare ale regiunii, adresându-se atât autorităților publice, cât și mediului privat, în vederea creșterii calității vieții în regiune.

POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 acoperă domenii diverse precum inovarea/cercetarea, transferul tehnologic, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea în folosul cetățenilor, eficiența energetică, dezvoltarea urbană, mobilitatea și accesibilitatea, infrastructura verde și biodiversitatea,  infrastructura educațională, turism și patrimoniu cultural și dezvoltare teritorială integrată.

Viziunea strategică a POR Sud-Vest Oltenia 2021-2027 are la bază nevoi de dezvoltare, identificate și prioritizate într-un cadru larg partenerial ca fiind cele mai relevante în contextul stadiului actual de dezvoltare socio-economică a regiunii. Peste 1,2 miliarde de Euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat vor fi alocați pentru investiții în Regiunea Sud-Vest Oltenia prin intermediul celor 8 Axe Prioritare ale programului.

Sursa: ADR SV Oltenia 

Vizualizări: 565