Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2021-2027: Dezbateri privind aplicarea Convenției ONU pentru drepturile persoanelor cu dizabilități

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a organizat miercuri, 7 aprilie 2021, o dezbaterea publică online pe tema Ghidului pentru reflectarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Evenimentul a avut drept obiectiv principal pregătirea și implementarea programelor și proiectelor cu finanțare nerambursabilă alocate României în perioada 2021-2027, în cadrul căreia una dintre priorități o reprezintă aplicarea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Cui i se adresează?

Ghidul CDPD este adresat atât autorităților cu responsabilități în gestionarea fondurilor alocate pe perioada de programare 2021-2027, cât și promotorilor de proiecte, menționând intervențiile care vor putea fi sprijinite prin fonduri în vederea accesibilizării mediului fizic, transportului, domeniului TIC și altor servicii.

În cadrul dezbaterilor, a fost evidențiat procesul de elaborare a Ghidului CDPD și a Strategiei Naționale privind drepturile persoanelor cu dizabilități 2021-2027, ca măsuri adoptate la nivel național, care asigură punerea în aplicare a Convenției.

Descarcă ghidul

Propuneri pentru îmbunătățirea Ghidului pot fi transmise la adresele de e-mail: fonduri.dizabilitati@mfe.gov.ro și dcei@mfe.gov.ro.

Strategia Națională privind drepturile persoanelor cu dizabilități poate fi consultată aici.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 131