Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Economiei: Plățile pentru Măsura 2 îşi reiau circuitul

Hotărârea de Guvern 315/2021, privind organizarea și funcționarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a apărut ieri, 17 martie 2021, în Monitorul Oficial, a anunțat MEAT.

Guvernul a adoptat actul încă din 10 martie 2021. Potrivit hotărârii de guvern, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului are patru mari direcții în care va acționa: scheme de ajutor de stat pentru susținerea mediului privat, reforma companiilor de stat aflate în subordinea Ministerului, debirocratizare și promovarea turismului și a economiei.

Din acest moment, conform comunicatului oficial, pot veni banii care au fost bugetați în bugetul de stat pentru anul 2021, care a fost promulgat pe 9 martie 2021. Circuitul banilor pentru măsura 2 este următorul: de la trezorerie către minister, de unde pleacă înspre agenții, care îi transferă apoi în bănci, după care ajung în conturile beneficiarilor.

În perioada în care ministerul nu a avut nici buget nici HG de funcționare, MEAT a procesat un maximum de dosare de solicitări, astfel încât, odată ajunși banii, plățile către beneficiari să se facă cât mai repede, se arată în anunțul oficial.

Reamintim faptul că în cursul săptămânii trecute, doar 21 de contracte noi au fost semnate în cadrul măsurii 2.

Sursa: MEAT

Vizualizări: 959