Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de investiții pentru educație la Mediaș-Sibiu, destinate copiilor cu probleme de integrare socială

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat ieri, 8 martie 2021, semnarea a două contracte de finanțare, respectiv „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș” și „Reabilitare/modernizare Școala Gimnazială Ighișu Nou”.

Valoarea totală cumulată a celor două cereri de finanțare este de aproape 2.000.000 euro.

Contractul pentru CSEI Mediaș este încheiat în cadrul Axei Prioritare 10.1 a Programului, care prevede creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, iar cel pentru Școala din Ighișu Nou este încheiat în cadrul Axei Prioritare 9.1, care sprijină dezvoltarea plasată sub responsabilitatea comunității (DLRC).

Cererea de finanțare pentru realizarea de investiții la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) din Mediaș a fost pregătită cu scopul de a îmbunătăți condițiile de învățământ ale celor 111 de copii și tineri care studiază aici, în vederea creșterii numărului acestora până la 176 .

Prin acest proiect se vor reabilita, moderniza și dota două dintre cele trei clădiri al centrului ce funcționează pe strada Piscului din Mediaș, respectiv la clădirea în care funcționează școala specială și la clădirea în care se desfășoară activitățile didactice și profilactice sportive.

Valoarea totală a proiectului coordonat de CJ Sibiu este de 4,897,058.10 lei, din care 4,799,116.91 lei (98% din valoarea cheltuielilor eligibile, peste un milion euro) sunt sume nerambursabile alocate de AMPOR, prin Programul REGIO, diferența constând în contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile. Termenul de finalizare a investițiilor este estimat la finalul anului 2022.

În ceea ce privește cererea de finanțare pentru modernizarea Școlii din localitatea Ighișu Nou, grupul țintă vizat de acest proiect este reprezentat de toți locuitorii din Zona Urbană Marginalizată Ighișu Nou. Lucrările propuse se vor derula până în luna februarie 2023 la unitatea școlară constituită din 3 corpuri de clădire. Valoarea totală a proiectului este de 3.897.698,26 lei, din care 2.793.740,77 lei (tot 98% din valoarea cheltuielilor eligibile, aproximativ 588.000 euro) sunt sume nerambursabile alocate de AMPOR, prin Programul REGIO.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 112