Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

10 județe vor beneficia de fondurile de dezvoltare locală disponibile prin intermediul Granturilor SEE și Norvegiene 2014 – 2021

Conform unui comunicat emis vineri, 15 ianuarie 2021, de către Fondul Român de Dezvoltare Socială, în următorii 3 ani, investiții în valoare totală de peste 8,5 milioane de euro vor fi realizate în beneficiul a peste 350 de comunități dezavantajate din județele Bacău, Bihor, Buzău, Iași, Mureș, Neamț, Sibiu, Timiș, Vaslui și Vrancea. Fondurile sunt asigurate prin intermediul Programului Dezvoltare locală, gestionat de FRDS, și vor fi orientate spre  îmbunătățirea condițiilor de viață și a accesului la servicii pentru grupurile dezavantajate. Vor fi finanțate măsuri de combatere a violenței domestice și de facilitare a accesului la servicii sociale și de sănătate pentru populația vulnerabilă din mediul rural, pentru copii aflați în situații de risc și persoane cu dizabilități.

Fondurile au fost alocate prin intermediul unei competiții la care s-au înscris 101 de proiecte de dezvoltare locală, în valoare de peste 130 de milioane de euro. Cele 6 proiecte câștigătoare au fost inițiate de DGASPC Bacău și DGASPC Buzău, Institutul de Medicină Legală Iași și Institutul Național de Sănătate Publică, Comuna Sânpetru de Câmpie din județul Mureș și de SOS Satele Copiilor România. Granturile alocate acestor proiecte sunt de 700.000 – 2.500.000 euro.

Peste 5.000 de persoane se estimează că vor beneficia de investițiile ce vor fi realizate prin intermediul celor 6 proiecte. Este vorba de victime ale violenței domestice, persoane fără loc de muncă sau fără venituri, membri ai unor familii vulnerabile, adulți și copii cu dizabilități, vârstnici, dar și profesioniști implicați în furnizarea de servicii tuturor acestor categorii sociale vulnerabile.

fonduri-structurale.ro a sprijinit dezvoltarea proiectului propus de promotorul DGASPC Bacău și poate asigura servicii de consultanță pentru dezvoltarea de proiecte similare care ar putea fi finanțate prin alte apeluri deschise în cadrul Fondului Român de Dezvoltare Socială. Pentru mai multe detalii despre cum vă putem sprijini în depunerea unei cereri de finanțare în cadrul apelurilor FRDS vă rugăm să ne scrieți la structuralcg@fonduri-structurale.ro .

Sursa: FRDS

Vizualizări: 530