Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a aprobat prelungirea contractelor PNDL I cu până la 2 ani

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, 30 decembrie, printr-o Ordonanță de urgență, modificarea și completarea OUG nr. 28/2013 și instituirea unor măsuri pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) - etapa I, conform unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA).

Principala prevedere a actului normativ are în vedere prelungirea contractelor PNDL I cu până la 2 ani, întrucât, în prezent, prin PNDL etapa I (perioada 2015-2020) au fost finanțate 3.362 obiective de investiții, dintre care au fost finalizate cu proces-verbal de recepție la terminarea lucrărilor (PVRTL) 2.325 obiective de investiții.

Celelalte 1.037 obiective de investiții, pentru care beneficiarii nu au transmis PVRTL, se regăsesc în diferite stadii/situații, dintre care, pentru unele obiective de investiții, beneficiarii nu dispun de sumele necesare pentru a asigura finalizarea lor.

Pentru suplimentarea sumelor alocate, beneficiarii PNDL - etapa I pot depune o solicitare conform modelului prevăzut în Anexa nr. 3, însoțită de o notă justificativă,  în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Nerespectarea termenului de 30 zile atrage decăderea beneficiarilor aflați în această situație din dreptul de a solicita sume suplimentare de la bugetul de stat.

Actul normativ prevede și posibilitatea ca beneficiarii să plătească, din bugetul propriu, lucrările la proiecte și, ulterior, în limita bugetului alocat, MDLPA să deconteze aceste cheltuieli.

Sursa: MDPLA

Vizualizări: 504