Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

i-Portunus: Două noi apeluri dedicate traducătorilor literari și entităților din domeniul muzicii clasice, jazzului și muzicii tradiționale

Două noi apeluri pentru mobilitatea artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii în cadrul acțiunii pilot i-Portunus finanțată de Europa Creativă – Cultura au fost lansate la începutul lunii decembrie.

Cele două apeluri sunt adresate traducătorilor literari, respectiv compozitorilor, muzicienilor și interpreților (de preferat din domeniul muzicii clasice, jazzului și muzicii tradiționale). 

Apelurile sprijină mobilitățile pe termen scurt care au ca scop colaborarea internațională, rezidențe pentru creație și activități de dezvoltare profesională.

Grantul maxim oferit unei persoane este de 3.000 de euro, iar durata mobilității poate fi între 7 și 60 de zile.

Informații privind apelul adresat traducătorilor literari sunt disponibile aici.

Informații privind apelul adresat compozitorilor, muzicienilor și interpreților sunt disponibile aici.

***

i-Portunus este un proiect pilot finanțat de Uniunea Europeană și implementat de un consorțiu format din Goethe-Institut, Institut Français și Izolyatsia, care promovează mobilitatea artiștilor la nivel european.

Scopul i-Portunus este de a oferi artiștilor din țările participante la Europa Creativă posibilitatea de a primi sprijin financiar pentru deplasarea într-o altă țară eligibilă la acest program în vederea colaborării internaționale, a dezvoltării profesionale și pentru stimularea coproducțiilor artistice.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Europa Creativă

Vizualizări: 256