Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Copiii cu nevoi speciale din județul Covasna vor beneficia de o școală complet modernizată cu fonduri Regio în municipiul Sfântu Gheorghe

Aproape 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Sfântu Gheorghe vor beneficia, în termen de maxim trei ani, de condiții mai bune de studiu, ca urmare a finanțării proiectului „Extindere, modernizare Școală Gimnazială Specială Sfântu Gheorghe și demolare garaj și magazie”, conform unui comunicat emis de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru miercuri, 15 decembrie 2020.

Proiectul este finanțat în cadrul Axei Prioritare 10 a Programului Operațional Regional 2014-2020, pentru îmbunătățirea condițiilor de educație, în vederea creșterii gradului de participare la nivelul învățământului obligatoriu.

Valoarea totală cererii de finanțare fiind de 13.106.392,97 lei, din care suma nerambursabilă reprezintă peste 1,42 milioane euro (6.634.436,58 lei), diferența fiind reprezentată de contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile.

Proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale Speciale din Sfântu Gheorghe își propune execuția lucrărilor de modernizare, precum și dotarea cu 267 de echipamente specifice a încăperilor tip săli de clasă, cabinete de logopedie, cabinete de pshiodiagnoză, kinetoterapie, gimnastică medicală, bucătăria, sala de mese, atelierele, magazia și terenul de sport. Clădire principală și extinderea acesteia vor găzdui sălile de clasă, cabinetele de diagnostic și tratament, cancelaria, direcțiunea, biblioteca și o sală multifuncțională, inclusiv pentru gimnastică. În construcția extinsă se va monta un ascensor pentru persoanele cu dizabilități. Noul corp de clădire va fi construit la aliniamentul stradal, urmând să includă sala de mese si bucătăria la parter, respectiv câte un atelier în subsol și etaj. Acest nou corp de clădire va fi legat cu clădirea principala cu un pasaj acoperit. La parterul clădirii fostei centrale termice va fi amenajat un atelier adițional, iar la mansarda construcției se va găsi o încăpere pentru mentenanță generală.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 123