Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

4,5 milioane euro prin POR pentru reabilitarea și extinderea unor spații ale Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității din Craiova

Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat luni, 7 decembrie, semnarea contractului de finanțare care vizează dezvoltarea infrastructurii educaționale din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, parte a Universității din Craiova, prin reabilitarea, extinderea și modernizarea unor spații care vor fi dedicate procesului de învățământ.

Proiectul, cu o finanțare nerambursabilă în valoare de 21.340.553,87 de lei (100% din valoarea eligibilă a proiectului), respectiv 4.581.976,13 euro, acordată în cadrul Axei Prioritare 10, Prioritatea de investiții 10.3 aferente POR 2014-2020, prevede reabilitarea, modernizarea, supraetajarea și extinderea unui corp de clădire ce găzduiește spații de învățământ cu profil sportiv, precum și demolarea a două corpuri de clădire cu destinația actuală de magazii. Spațiile existente vor fi extinse cu o sală de jocuri sportive care să permită practicarea următoarelor discipline: handbal, tenis de câmp, baschet, volei și badminton.

Investițiile se vor desfășura pe o perioadă de 62 de luni, până la sfârșitul lunii iunie 2023. Valoarea totală a celor trei proiecte contractate de Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020, până în prezent, este de aproximativ 17,5 milioane de euro. Alte două proiecte depuse de instituția de învățământ superior vor fi contractate în perioada următoare, conform comunicatului oficial.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 96