Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a lansat noul Indice de progres social al Uniunii Europene pentru anul 2020

Comisia Europeană a publicat miercuri, 2 decembrie 2020, Indicele de progres social al Uniunii Europene din 2020 (UE-SPI) pentru a ajuta factorii de decizie politică și părțile interesate să dezvolte politici mai bune și priorități cheie de investiții cu obiective clare și măsurabile pentru a aborda problemele sociale din întreaga Uniune.

UE-SPI din 2020 relevă faptul că disparitățile sociale variază încă foarte mult între regiunile Uniunii Europene. Țările nordice se comportă destul de bine, în timp ce țările din sud-est rămân în urmă, conform raportului.

Majoritatea regiunilor Uniunii au performanțe bune în ceea ce privește nevoile umane de bază, cum ar fi nutriția și îngrijirile medicale de bază, apa și canalizarea, adăpostul și securitatea personală.

Rezultatele variază atunci când vine vorba de indicatori mai intermediari ai dezvoltării sociale, precum accesul la cunoștințele de bază, accesul la informații și comunicare, sănătatea și bunăstarea și calitatea mediului.

Cele mai mari diferențe sunt legate de indicatorii de oportunitate, adică drepturile personale, libertatea și alegerea personală, toleranța și incluziunea, accesul la educație avansată și învățarea pe tot parcursul vieții.

Descarcă raportul

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: DG Regio

Documente
202006_spi_en.pdf
Vizualizări: 151