Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Ghid de bune practici în domeniul achizițiilor derulate de beneficiarii/solicitanții privați

Ghid de bune practici în domeniul achizițiilor derulate de beneficiarii/solicitanții privați

Modalitatea de realizare a achizițiilor reprezintă unul dintre cele mai importante elemente în cadrul unui proiect implementat în cadrul Programului Operațional Regional.

În consecință, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a considerat oportună elaborarea unui Ghid de bune practici în domeniul achizițiilor derulate de beneficiarii/solicitanții privați, care are ca scop evitarea unor disfuncționalități în gestionarea proiectelor finanțate prin POR 2014-2020.

Prin intermediul acestei publicații, ADR SV Oltenia a urmărit sprijinirea responsabililor cu achizițiile derulate în cadrul proiectelor finanțate prin POR 2014-2020, prin prezentarea unei sinteze legate de aplicarea prevederilor Ordinului 1284/2016 privind aprobarea procedurii competitive aplicabile solicitanților/beneficiarilor privați pentru atribuirea contractelor de furnizare, servicii sau lucrări finanțate din fonduri europene, precum și a unor recomandări pe baza cadrului juridic național și european.

În cadrul acestui Ghid practic, sunt prezentate studii de caz și spețe apărute în derularea contractelor de achiziții, în care au fost identificate aplicări eronate ale legislației specifice, pentru ca acestea să fie evitate de beneficiari în viitor.

Beneficiarii POR din organizații private, cât și din instituțiile publice, sunt sprijiniți în implementarea contractelor de la semnare până la finalizare, prin oferirea de asistență tehnică în cadrul Biroului de help desk.

ADR SV Oltenia consideră că această inițiativă, concretizată prin realizarea acestui Ghid practic, constituie un instrument util care sprijină beneficiarii privați în aplicarea legislației specifice.

Ghidul poate fi descărcat de pe site-ul ADR SV Oltenia, accesând următorul link.

Vizualizări: 713