Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

10 proiecte contractate din fonduri europene pentru modernizarea sistemului de sănătate

Ieri, 23 noiembrie 2020, au fost semnate 10 contracte de finanțare din fonduri europene ce vor fi implementate de spitale din București, în scopul creșterii capacității de răspuns la criza sanitară provocată de COVID-19.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că pentru București vor fi semnate, în total, contracte de finanțare pentru 22 de spitale:

Pentru Bucureşti, astăzi (n.r. ieri) se semnează contractele de finanţare pentru 10 spitale, în total contractele de finanţare pentru Bucureşti vor fi destinate către 22 de spitale, iar suma alocată pentru dotarea spitalelor cu aparatură, echipamente şi alte investiţii necesare va fi de peste 100 de milioane de euro".

În cadrul evenimentului, prim-ministrul Orban a trecut în revistă finanțările alocate sistemului de sănătate românesc pentru următorii 7 anii:

Am reușit să obținem o finanțare de 1,27 miliarde de euro, bani destinați înzestrării spitalelor cu aparate, echipamente și cu orice alte investiții necesare. Această alocare de 1,27 miliarde este urmată de alocarea unei sume fără precedent pentru modernizarea sistemului de sănătate. Este vorba de 6,1 miliarde de euro, care vor fi alocați sistemului de sănătate în următorii șapte ani, 1,9 miliarde de euro prin Programul Național de Recuperare și Reziliență și 4,9 miliarde de euro urmează să fie alocați în cadrul bugetului Uniunii Europene 2021-2027 din fondurile de coeziune. Este vorba în total de o investiție de aproape 7,5 miliarde de euro, investiție care vine să suplinească absența unor finanțări serioase pentru modernizarea sistemului de sănătate, pentru creșterea calității serviciilor medicale în sănătate”.

Conform premierului, se urmărește realizarea celor trei spitale regionale pentru care s-au semnat deja contractele de finanțare, respectiv Spitalele Regionale Iași, Craiova și Cluj-Napoca. Pe lângă aceste proiecte, guvernul are în plan construcția de încă 10 noi spitale de rang spitalul județean, modernizarea de spitale județene și modernizarea de spitale municipale și orășenești.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 310