Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru modernizarea Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir

La nivelul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru a fost anunțată semnarea unui contract de finanțare „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructura educațională Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir”, a cărui valoare totală este de peste 12 milioane lei și prin care vor fi reabilitate trei corpuri de clădire ale acestei unități de învățământ.

Aproape 500 de elevi și cadre didactice și auxiliare de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir vor beneficia, începând cu anul 2024, de rezultatele acestui proiect, care își propune creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic din oraș, prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale.

Resursele financiare necesare proiectului ”Reabilitare, modernizare, echipare infrastructura educațională Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir” sunt alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale – Prioritatea de investiții: 10.1 – Investiții în educație și formare, inclusiv în formare profesională, asigură dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare. Proiectul fi definitivat până în 31 decembrie 2023, valoarea totală cererii de finanțare fiind de 12.011.573,41 lei, din care suma nerambursabilă reprezintă peste 2,52 milioane euro (11.771.341,89 lei), diferența fiind reprezentată de contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 121