Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

11 proiecte din România, depuse în cadrul apelului C-Voucher, pentru adoptarea de soluții de economie circulară

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a anunțat miercuri, 18 noiembrie, încheierea perioadei aferente depunerii de aplicații pentru firmele care doresc să participe la Programului de Adoptare de Soluții Circulare.

Au fost depuse 178 de aplicații de către mircoîntreprinderi, firme mici și mijlocii din 26 de țări, bugetul alocat fiind de 360.000 euro. România se înscrie pe locul 5 în clasament, cu 11 proiecte depuse. Dintre sectoarele eligibile, 41% dintre aplicații vizează soluții circulare pentru industria prelucrătoare, 28% pentru industria alimentară, 18 % pentru domeniul textilelor, 8% pentru domeniul sănătății și 5% pentru domeniul apei.

Câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii decembrie 2020. Urmare a selecției de proiecte, 24 de firme din Europa vor fi incluse timp de 3 luni într-un Program de Accelerare în perioada ianuarie – martie 2021. Firmele vor beneficia de mentorat și asistență pentru elaborarea unui plan de afaceri cu componentă de economie circulară și ulterior de un voucher de 15.000 euro care le va permite implementarea soluției propuse.

Sursa: ADR NV

Vizualizări: 160