Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiectele REGIO din Cugir-Alba, aduc aproape 25 milioane euro pentru creșterea calității vieții în oraș

Conform ADR Centru, investițiile realizate de administrația publică locală în dezvoltarea sistemului de educație în orașul Cugir depășesc 20 milioane lei, din care cea mai mare parte va proveni din surse nerambursabile alocate în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

În urma semnării recent a proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu la Școala Gimnazială nr.3 Cugir”, vor fi reabilitate, pe lângă această unitate de învățământ, încă 3 grădinițe, numărul de elevi și copii care vor beneficia de rezultatele acestor proiecte fiind de peste 900.

Cererea de finanțare pentru Școala gimnazială nr. 3 are o valoare totală de peste 15,3 milioane lei, finanțarea fiind acordată prin Prioritatea de investiții 10.1, dedicată educației și  formării, în Programul REGIO 2014-2020, gestionat la nivel regional de ADR Centru.

Peste 730 de elevi și zeci de cadre didactice și auxiliare de la Școala Gimnazială nr. 3 din Cugir vor beneficia, începând cu anul 2024, de rezultatele acestui proiect, care își propune creșterea ratei de absolvire a învățământului obligatoriu la această Școală, prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și dotarea acesteia.

Resursele financiare necesare proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul general obligatoriu la Școala Gimnazială nr.3 Cugir” sunt alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale – Prioritatea de investiții: 10.1 – Investiții în educație și formare, inclusiv în formare profesională, asigură dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții, prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare. Proiectul fi definitivat până în 31 decembrie 2023, valoarea totală cererii de finanțare fiind de 15.318.314,35 lei, din care suma nerambursabilă reprezintă peste 3,22 milioane euro (15.011.948,06 lei), diferența fiind reprezentată de contribuția beneficiarului la cheltuielile eligibile și neeligibile.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 138