Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Compensații POPAM pentru operatorii economici din domeniul acvaculturii care au suferit pierderi de venituri din vânzări ca urmare a pandemiei de Covid-19

Luni, 5 octombrie 2020, a fost publicată varianta consultativă pentru Ghidul aferent Măsurii II.11 – Măsuri de sănătate publică din cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

Solicitanții eligibili pentru accesarea fondurilor nerambursabile în cadrul acestei măsuri sunt operatorii economici:

  • care deţin în exploatare amenajări de acvacultură și
  • care au înregistrat reducerea temporară a vânzărilor de pește din producția proprie din cauza epidemiei de Covid-19 într-o anumită perioadă de referință, în cursul anului 2020.

Perioada de referință (interval de zile și luni) este stabilită prin anunțul de lansare a apelului de depunere de cereri de finanțare. Producția proprie este considerată producția piscicolă realizată în bazinele fermei de acvacultură, pentru obtinerea materialului de populare și/sau a pestelui de consum, crescut într-un ciclu de producție de cel puțin o vară.

Pentru a fi eligibil proiectul trebuie să întrunească cumulativ următoarele condiții:

  • amenajarea piscicolă care a înregistrat reducerea temporară a vânzărilor de pește din producția proprie se află pe teritoriul României;
  • reducerea temporară a vânzărilor de pește din producția proprie este cauzată de epidemia de Covid-19;
  • vânzările de pește din producția proprie pot proveni inclusiv din activități de pescuit recreativ;
  • compensațiile solicitate se încadrează în perioada de referință, în anul 2020. Perioada de referință (interval de zile și luni) este stabilită prin anunțul de lansare a apelului de depunere de cereri de finanțare.

Intensitatea ajutorului public este de 100 % din valoarea compensației.

Alocarea financiară pentru această măsură va fi precizată în anunțul de lansare a apelului.

Descarcă ghidul

Cetăţenii şi institutiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării (n.r. 5 octombrie), pe adresa de e-mail ssc.ampop@madr.ro.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AM POPAM

Vizualizări: 199