Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POAT: Clarificări privind depunerea Fișelor de proiecte în cadrul apelului destinat pregătirii proiectelor pentru perioada 2021-2027 în regiunea SV Oltenia

În vederea completării și depunerii Fișelor de proiecte finanțate din Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a transmis joi, 3 septembrie 2020, următoarele clarificări:

  1. Pentru corelarea Metodologiei de selecție aprobată de CDR ȘV Oltenia și Fiselor proiect de investiții cu Grilele de evaluare, a fost modificată Declarația de angajament și eligibilitate. În cadrul conținutului documentului s-a adăugat textul:
    • 2. „Activitățile propuse spre finanţare nu au fost încheiate în mod fizic sau implementate integral înainte de depunerea cererii de finanțare în cadrul POAT 2014-2020, indiferent dacă toate plățile aferente au fost realizate sau nu de către beneficiar (a se vedea criteriul 2.2.F din ghid)”.
  2.  Având în vedere răspunsul primit de la AM POAT, privind modul de elaborare a documentațiile în parteneriat pentru domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană și turism, ADR SV Oltenia a precizat următoarele:
    • Art. 13 din OUG 88/2020 se referă la modul în care se pot elabora documentațiile și nu la proiectele de investiții;
    • Pentru domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană și turism, nu se prevede că documentațiile să fie elaborate în parteneriat. În acest sens, daca sunt implicate mai multe UAT-uri, acestea pot face un alt acord distinct în care să se stipuleze cine va fi responsabil de elaborarea documentației, urmând ca acesta să fie partener cu ADR în cadrul proiectului finanțat din POAT;
    • Se va avea în vedere faptul că partenerul din cadrul proiectului POAT va fi singurul responsabil de activitatea din cadrul proiectului privind elaborarea documentației; acesta trebuie să deruleze procedura de achiziție și să efectueze plățile către contractor, sume care ulterior vor fi rambursate din POAT;
    • Se va avea în vedere ca aceste tipuri de proiecte de investiții realizate în parteneriat să fie eligibile în 2021-2027. În acest sens trebuie să vă asigurați, încă de la acest moment, că sunteți în cunoștință de cauză privind cerințele regimului proprietății publice/private ale viitoarelor investiții de pe teritoriul UAT-urilor.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 117