Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Spitalul Municipal din Băilești va fi reabilitat prin ajutor financiar european

Conform unui comunicat oficial al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în data de 2 septembrie 2020 a fost semnat prin POR contractul de finanțare destinat reabilitării termice și reducerii consumului energetic la unul dintre cele mai vechi spitale din sud-vestul Olteniei.

Cererea de finanțare „Creșterea eficienței energetice în cadrul Spitalului Municipal „Prof. dr. Irinel Popescu” Băilești”, a cărei valoare totală este de 22,3 milioane de lei, prevede alocarea unei sume de 17,1 milioane de lei, ca finanțare nerambursabilă, obținută prin Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B SUERD pentru creșterea eficienței energetice în clădirile publice. Contribuția Spitalului Municipal din Băilești va fi de 2%, în valoare de 349 de mii de lei.

Prin acestui proiect, se urmărește izolarea termică a fațadelor clădirilor, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei și a unui sistem de climatizare, modernizarea instalațiilor de iluminat, precum și implementarea unor sisteme de management energetic, având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie.

Beneficiile realizării investiției se reflectă atât în creșterea eficienței energetice a clădirilor spitalului, cât și în îmbunătățirea condițiilor asigurate personalului și pacienților, beneficiari ai serviciilor medicale acordate, care provin atât din municipiul Băilești, cât și din zona rurală limitrofă.

Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii decembrie 2022.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 91