Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: Finanțare pentru reducerea emisiilor de carbon în municipiile Slobozia și Călărași

În data de 20 iulie, au fost semnate contractele de finanțare pentru proiectele „Creșterea mobilității urbane în zona pietonală Casa Armatei” (municipiul Slobozia) și „Promovarea utilizării mijloacelor alternative de mobilitate și intermodalitate în municipiul Călărași prin amenajarea unei rețele de piste de biciclete”.

 Astfel, la nivelul celor două localități din regiunea Sud Muntenia, vor fi autorizate intervenții menite a reduce emisiile de carbon, prin dezvoltarea infrastructurii aferente deplasărilor pietonale și cu bicicletele.

Proiectul administrației ialomițene vizează realizarea unor investiții care să dezvolte infrastructura specifică deplasărilor velo și pietonale pe o suprafață de peste două mii de metri pătrați, astfel încât locuitorii orașului să poată circula liber, în condiții de siguranță și confort. Totodată, se are în vedere îmbunătățirea spațiului urban prin amenajarea spațiilor verzi. Realizarea acestor investiții necesită un buget în valoare totală de 8.001.755,43 lei, din care peste 5,9 milioane de lei sunt asigurate de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), bugetul național asigură o finanțare ce depășește 900 de mii de lei, cofinanțarea beneficiarului fiind de aproape 140 de mii de lei. Diferența, de peste un milion de lei, reprezintă valoarea cheltuielilor neeligibile, asigurate de beneficiar. Proiectul are o perioadă de implementare de 48 de luni, începând cu 1 august 2018 până la 31 iulie 2022.

. Implementarea acestei măsuri va avea ca rezultate diminuarea nivelului de poluare, îmbunătățirea gradului de mobilitate a populației și a siguranței în trafic, precum și creșterea calității mediului și a vieții locuitorilor. Proiectul va fi implementat în 49 de luni, în intervalul 1 septembrie 2018 – 30 septembrie 2022, și are un buget în valoare totală de 6.269.019,96 lei. Din aceștia, FEDR asigură peste 5,3 milioane de lei, contribuția din bugetul de stat este de peste 814 mii de lei, iar beneficiarul asigură o cofinanțare ce depășește, ca valoare, suma de 125 de mii de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 102