Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Propunere legislativă pentru înființarea unui Fond de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”

Astăzi, 13 iulie, Senatul a trimis către Guvern, pentru punct de vedere, o propunere legislativă privind înființarea și utilizarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru tinerii români”.

Programul de finanțare a avansului necesar achiziționării unei locuințe se adresează tinerilor care au posibilitatea de a achita ratele ulterioare obținerii creditului și va fi destinat acelor persoane care îndeplinesc condițiile de creditare presupuse de programele de finanțare de tip „Prima casa" sau pe cele presupuse de creditarea directa, prin bancă.

Conform documentului, Fondul este destinat tinerilor sub 35 de ani, căsătoriți, care vor sa își achiziționeze o locuință în rate, dar nu au posibilitatea achitării avansului, care poate fi până la 15% din prețul imobilului dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Sumele obținute vor fi returnate de către beneficiari eșalonat, timp de 10 ani, începând cu anul 6 de la obținerea lor, în rate lunare egale, care, cumulate cu cele ale creditului, nu vor depăși 1/3 din veniturile familiei. De asemenea, sumele avans pentru achiziție nu vor fi purtătoare de dobânzi.

Legea prevede ca societățile comerciale care, la finalul ultimului an fiscal, au avut un profit brut minim de 1 milion de lei, vor transfera 1% din acesta către Fondul de Solidaritate, iar transferul se va efectua până la data de 30 iunie a anului în care se depun documentele financiare la organele fiscale teritoriale competente, pentru anul anterior.

Descarcă documentul

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Senatul României

Vizualizări: 649