Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de lege care „iartă” beneficiarii apelurilor de microgranturi și capital de lucru care au întârziat transmiterea rapoartelor

Săptămâna trecută a fost adoptat de Senat un proiect de lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.8/2022 pentru modificarea completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.130/2020.

Conform proiectului de lege, beneficiarii finali ai microgranturilor și granturilor de capital de lucru care au semnat contracte de finanțare până la data de 30 septembrie 2021 și nu au depus raport de progres privind cheltuielile efectuate au obligația depunerii până cel târziu la data de 30 aprilie 2022.

Beneficiarii microgranturilor vor avea 180 de zile pentru transmiterea raportului de progres și nu doar 90 de zile cum aveau până în prezent.

În ceea ce privește nedepunerea raportului sau depunerea cu informații false, AM-POC, MAT, AIMMAIPE pot iniția demersurile legale pentru recuperarea grantului. De asemenea, în cazul în care în urma verificărilor se constată informații lipsă, discrepanțe sau neconcordanțe între informațiile furnizate de beneficiari și documentele atașate, beneficiarului i se solicită clarificări prin intermediul aplicației informatice, având un termen de 15 zile pentru a răspunde.

Descarcă proiectul de lege

Proiectul a fost aprobat săptămâna trecută în Senat, urmând în prezent procedura legislativă în Camera Deputaților. 

Reamintim că un sfert dintre beneficiarii microgranturilor ar fi trebuit să returneze granturile primite pentru că nu au trimis rapoartele de progres la timp. fonduri-structurale.ro a realizat o analiză pe care a transmis-o ministerului responsabil cu privire la disfuncționalitățile care au condus la această situație.

Raluca Prelucă,

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Senatul României

Documente
22L073FS.PDF
Vizualizări: 2062