Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noutăți pentru IMMurile inovatoare: Apelul pentru „proof of concept” s-ar lansa în luna august!

Apelul de proiecte 1.2 Proof of concept aferent Programului Operațional Regional ar putea fi lansat în luna august 2020, a transmis Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, în urma unei solicitări a fonduri-structurale.ro.

Conform MLPDA, AM POR realizează în prezent demersurile necesare pentru elaborarea schemei de minimis aplicabile apelului de proiecte, iar ulterior se va aproba ghidul specific, urmând a fi lansat apelul de proiecte.

***

Apelul POR 1.2 a fost lansat în luna martie în consultare publică, fiind anunțată apoi o posibilă lansare în luna mai 2020.

Potrivit ghidului publicat spre consultare publică, solicitanții prezentului apel de proiecte sunt societățile comerciale sau societăți cooperative care se încadrează în categoria IMM-urilor (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii).

Alocarea maximă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională şi co-finanţarea naţională aferentă prezentului apel de proiecte este echivalentul în lei a 10.697.059 euro, iar valoarea finanțării nerambursabile acordate este de maximum de 200.000 euro. Beneficiarii ar urma să acopere 10% din valoarea proiectelor.

Proiectele care pot fi depuse în cadrul acestui apel vizează creșterea gradului de inovare al companiei prin implementarea unui concept inovativ (Proof-of-Concept) în domeniile de specializare inteligentă, respectiv:

  • Bioeconomie
  • Tehnologii informaționale şi de comunicații, spațiu și securitate
  • Energie, mediu şi schimbări climatice
  • Eco-nano-tehnologii și materiale avansate
  • Sănătate
  • Alte domenii identificate la nivel regional

www.fonduri-structurale.ro are experiență în scrierea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, dobândită de-a lungul timpului în cadrul a numeroase proiecte de succes, coordonate atât din poziția de beneficiar, cât și din cea de consultant. Pentru mai multe detalii despre cum vă putem sprijini în depunerea unei cereri de finanțare în cadrul prezentei oportunități de finanțare vă rugăm să ne scrieți la structuralcg@fonduri-structurale.ro.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2751