Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM-urile ar putea fi motorul dezvoltarii turismului

Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, prin Autoritãtii de Management pentru Programul Operational Regional, împreunã cu Ministerul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, în calitate de Organism Intermediar, a organizat marti, 27 mai 2008, la Târgu Mures, o sesiune de informare si instruire pe cele trei domenii de interventie ale Axei 5 „Dezvoltare durabilã si promovarea turismului” din Programul Operational Regional.

La eveniment au participat László BORBÉLY, ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, Lucia MORARIU, secretar de stat în Ministerul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, precum si investitori în turism, potentiali beneficiari ai domeniilor de interventiei specifice Axei 5 a POR.

“România poate accesa 800 de milioane de euro în urmãtorii 7 ani pentru turism”, a afirmat ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor, László Borbély. „Romania poate sa devinã o tinta turisticã numai dacã infrastructura, serviciile vor fi la acel nivel la care turistul pretentios o cere. Ofertele turistice trebuie promovate. Motorul dezvoltãrii turismului trebuie sã fie IMM-urile, care pot investi in situri industriale parasite, pot sa aducã si serviciile turistice un nivel exigent. Cu o strategie mai clarã, cu bani mai multi de la bugetul central si cu stimularea autoritãtilor locale, pentru a promova turismul, putem avea în câtiva ani un turism dezvoltat, ceea va însemna si bani mai multi la bugetul de stat”, a adãugat László Borbély.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 62