Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Propunerile fonduri-structurale.ro pentru îmbunătățirea Ghidului POR 2.2 dedicat IMM-urilor din toate regiunile mai puțin dezvoltate

Fonduri-structurale.ro a transmis vineri, 29 mai 2020, observații și propuneri referitoare la Ghidul Solicitantului P.I. 2.2 – „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”, publicat în consultare pe 14 mai 2020.

Principalele propuneri ale fonduri-structurale.ro au vizat:

  • Reducerea valorii minime a finanțării nerambursabile solicitate de la 2 milioane de euro așa cum este prevăzută în prezent la 500.000 euro.  Prin reducerea valorii minime se acordă șansa de a accesa această finanțare unei plaje mai mari de potențiali beneficiari, dar și unei plaje mai mari de tipuri de proiecte.
  • Eliminarea paragrafului care menționează că depunerea poate fi suspendată „în funcție de gradul de acoperire a bugetului alocat apelului”. O abordare de tip depunere cu termen limită în care toate proiectele depuse să fie evaluare și ierarhizate  în funcție de punctajul obținut considerăm că va fi una cu mult mai benefică, încurajând calitatea și generând un mediu predictibil și constructiv de pregătire și depunere a proiectelor.
  • Extinderea categoriilor de solicitanți eligibili, prin includerea și a „microîntreprinderilor” în lista beneficiarilor eligibili pentru această linie de finanțare (fără introducerea condiției de a avea minim 3 angajați așa cum este prevăzut pe apelul actual pe P.I. 2.2). Considerăm că prin lărgirea ariei de eligiblitate, linia de finanțare va răspunde mult mai bine nevoilor existente la nivelul mediului de afaceri cu privire la nevoia de investiții pentru redresarea economică, dezvoltarea și crearea de locuri de muncă.

Pentru a consulta documentul integral cu observațiile și propunerile fonduri-structurale.ro click aici.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2260