Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: 26,6 milioane lei pentru infrastructura de apă și canalizare din județul Caraș-Șeverin

Vineri, 22 mai, a fost semnat contractul de finanțare al proiectului „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Caraș-Severin/Regiunea Vest, în perioada 2014-2020” ce are o valoare totală de 26,6 milioane lei.

Finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, proiectul va avea rolul de a elabora documentația tehnică, financiară, instituțională și de mediu la un nivel calitativ ridicat. Va fi, astfel, asigurată dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin, precum și accesul populației și din mediul rural la servicii de alimentare cu apă și de canalizare, conforme cu normele europene. Cu ajutorul acestui proiect va fi crescută și calitatea serviciilor de acest tip, precum și nivelul de colectare și epurare a apelor uzate.

Durata proiectului este de 7 luni, începând cu mai 2020.

Obiectivele proiectului:

  • Finalizarea procesului de pregătire a aplicației de finanțare inclusiv a documentelor suport (studiu de fezabilitate, analiză instituțională, evaluarea impactului asupra mediului, analiză cost beneficiu etc.) și seminarii de prezentare;
  • Realizarea documentațiilor de atribuire pentru contractele de servicii și lucrări rezultate din planul de achiziții, inclusiv acordarea de sprijin în procesul de licitare – contractare și seminarii de prezentare.

Sursa: MFE

Vizualizări: 97