Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Call Center național pentru vârstnicii afectați de izolare cu ajutorul fondurilor europene

Ministerul Fondurilor Europene a semnat joi, 21 mai, contractul în valoare de 17 milioane de euro care asigură finanțarea celor 1.000 de asistenți sociali care vor avea grijă de peste 100.000 de bătrâni și persoane cu dizabilități afectate de izolarea impusă de pandemie. Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Asociația Profesională Nonguvernamentală de Asistență Socială ASOC, în calitate de beneficiari ai finanțării, asigură implementarea proiectului și operaționalizarea Call Center-ului național prin care se coordonează și monitorizează solicitările venite de la persoanele care au nevoie de sprijin.

Potrivit comunicatului oficial, proiectul se bazează pe parteneriatul între instituțiile publice și mediul neguvernamental, astfel că a fost făcută o selecție de parteneri privați în domeniul asistenței sociale.

Proiectul are o valoare de 84.507.315,66 lei (17,3 milioane euro).

În acest context, ministrul Fondurilor Europene a declarat că începând cu exercițiul financiar 2021 – 2027, România va avea pentru prima oară un Program Operațional dedicat combaterii sărăciei și grijii pentru vârstnici, în valoare de 1 miliard de euro.

Pentru mai multe detalii despre structura noului exercițiu financiar 2021-2027 click aici.

Sursa: MFE

Vizualizări: 251