Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Târgu Jiu, posibilă prin accesarea de fonduri prin POR

În data de 20 mai 2020 a fost semnat contractul „Creșterea fluidității rutiere,îimbunătățirea siguranței cetațeanului și realizarea dispeceratului informatic integrat”.

Proiectul are o valoare totală de 38.125.304,62 lei, din care suma solicitată este de 37.362.798,52 lei (8.167.803,104 euro). Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Sud-Vest Oltenia prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 ce vizează „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Prin proiect se propune reducerea emisiilor de carbon în Municipiul Târgu Jiu prin realizarea sistemului de management al traficului.

Investiția presupune:

  • implementarea unui sistem de management adaptiv al traficului rutier;
  • creșterea siguranței cetățenilor în vehiculele de transport în comun și în spațiul public, în general, prin dotarea intersecțiilor semaforizate, a trecerilor de pietoni cu buton, stațiilor de transport public cu un număr de 147 echipamente de supraveghere (camere video);
  • creșterea siguranței cetățenilor și alarmarea instituțiilor abilitate în cazul pătrunderii în municipiu a unor vehicule aflate pe lista celor urmărite, prin instalarea unei aplicații moderne de recunoaștere și interpretare a numerelor de înmatriculare;
  • crearea unui centru de comandă unic, pentru coordonarea activităților de management trafic și supraveghere video care să răspundă cerințelor viitoare de dezvoltare a municipiului Târgu Jiu.
  • instalarea de echipamente de identificare și de detecție a vehiculelor și a pietonilor la trecere;
  • instalarea/adaptarea elementelor de semnalizare rutieră orizontală și verticală statică;
  • realizarea canalizației electrice aeriene sau în carosabil, trotuar și spațiu verde;
  • schimbarea cablurilor de legătură ale semafoarelor, la intersecțiile la care se intervine.
  • implementarea unui sistem modern de taxare, de tip e-ticketing;
  • instalarea de panouri de afișare în 7 stații de călători;
  • realizarea unei soluții de informare online și mobilă, accesibilă publicului larg și care va asigura cel puțin următoarele categorii de informații: rutele optime de transport între două sau mai multe adrese, precum și liniile de transport optime, costul călătoriei în funcție de distanță, locații, tipurile de bilete etc; orarul de transport, raportat per linie, per traseu sau la fiecare stație în parte - acest modul va utiliza informații actualizate conform deplasării vehiculelor din teren.

Data estimată de finalizare a lucrărilor prevăzute în proiect este 31.08.2023.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 104