Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțare Regio de aproape 30 milioane lei pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale la Universitatea „Valahia” din Târgoviște

În data de 19 mai a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea și echiparea infrastructurii educaționale la Universitatea „Valahia” din Târgoviște”.

Prin acest demers, Universitatea „Valahia” din Târgoviște își propune să crească relevanța învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele competitive.

Conform comunicatului oficial, prin proiect se dorește extinderea clădirii Institutului de Cercetare Științifică, Tehnologică și Multidisciplinară, măsură ce are rolul de a stimula implicarea studenților în activitățile practice și de cercetare, aspecte esențiale în adaptarea procesului educativ la cerințele pieței de muncă.

Investițiile preconizate în cadrul aplicației vor genera spații moderne dotate cu echipamente de calitate ce vor asigura premisele unui proces educațional de calitate, vor crește atractivitatea facultății și, totodată, a numărului de studenți. Pe această cale, infrastructura educațională universitară din Târgoviște va fi adaptată atât la tendințele ce se manifestă la nivelul învățământului universitar, cât și la cerințele pieței muncii.

Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă prin Regio, iar contractul de finanțare are o perioadă de implementare de 60 de luni, începând cu 1 decembrie 2017 până la 1 noiembrie 2022. Bugetul total este de 29.779.064,20 lei, iar din aceștia, peste 25 de milioane de lei constituie contribuția din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, aproximativ patru milioane de lei reprezintă alocarea bugetului de stat, cofinanțarea eligibilă a beneficiarului fiind de peste nouă mii de lei.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 175